Skicka nyhetsbrev

Skicka nyhetsbrev: Tips och webbhotellsbegränsningar att känna till

Annonslänkar

Denna sida innehåller affiliatelänkar. Om du köper något via dessa länkar kan vi få en provision.

Läs mer om våra villkor på vår webbplats.

Stäng

Det finns olika sätt att skicka ut ett nyhetsbrev till sina användare. Det ena är att skicka via webbhotellet med PHP-kod och det andra är att ta hjälp av en extern tjänst eller program. Det ena är inte bättre än det andra men externa tjänster är byggda för användarvänlighet vilket snabbar upp processen.

Om du funderar på att skicka med hjälp av t.ex. PHP-kod via webbhotellet så finns det några saker du bör tänka på.

 • Många webbhotell har begränsningar när det gäller utskick av e-post t.ex. så kan du bara skicka 300 e-postmeddelanden per halvtimme hos Binero.
 • Det kan vara en bra idé att inkludera en länk ”Öppna brevet i webbläsaren” då vissa e-postklienter så som Outlook inte visar bilder så länge användaren inte har godkänt avsändaren som pålitligt vilket gör att meddelandet inte laddar med bilder.
 • Försök använda gammal HTML och inte nya finesser som CCS3 för tyvärr så fungerar inte nyare tekniker hos t.ex. Outlook-användare.
 • Inkludera alltid en länk i botten på meddelandet ”Avregistrera mig från nyhetsbrevet” för att underlätta avregistrering för användaren.
 • Se till så att du bara skickar till användare som har godkänt utskicka av nyhetsbrev. Det är numera olagligt att skicka ut nyhetsbrev till privatpersoner utan tillåtelse.
 • Ett bra tips är att du även testar dina utskicka innan du skickar det till dina läsare och för det finns det Email on Acid http://www.emailonacid.com/ som testar utskicket i alla kända mailprogram.

Tjänster för utskick av nyhetsbrev

Tjänsterna som hjälper dig att skicka ut nyhetsbrev kostar oftast eller så har de gratisversioner som du max kan skicka ut några hundra nyhetsbrev per månad. Men med hjälp av en extern tjänst så sparar du mycket tid jämfört med att koda ditt egna utskick. Tid som du kan lägga på andra viktiga saker.

Externa tjänster så som MailChimp eller getanewsletter anpassar även dina utskick för mobiler och surfplattor. Undersökningar har visat att så många som 20% av läsarna använder en mobil eller en surfplatta när de läser sin e-post.

MailChimp

http://mailchimp.com/

MailChimp

MailChimp är nog den absolut största leverantören för utskick av nyhetsbrev i världen. De har satsat väldigt mycket på användarvänlighet med t.ex. drag and drop för bilder i nyhetsbrevet samt möjligheten till att kunna ändra bilders storlek direkt i tjänsten.

Tjänsten kommer med färdiga mallar att använda eller så finns möjligheten till att skapa egna mallar om du har kunskaper inom HTML och CSS.

En annan bra funktion är att du kan använda dig ut av deras API och där igenom koppla din databas med e-postadresser till deras tjänst, då slipper du importera alla e-postadresser varje gång du ska göra ett utskicka till dina kunder.

Med denna tjänst kan du även få ut viktigt statistik om hur dina läsare hanterar ditt utskicka t.ex. hur många som inte öppnar ditt nyhetsbrev eller hur många som klickar på dina länkar i meddelandet.

Trevliga funktioner

 • Möjlighet till integration av Facebook.
 • API tillgång
 • Avancerad statistik för alla dina utskick.
 • Användarvänlig Drag-and-Drop editor.
 • MailChimp lagrar alla dina bilder, ingen gräns satt.

Deras gratisversion

2000 följare och max 12 000 nyhetsbrev per månad.

Annars kostar deras paket från $10 till $240 beroende på hur många personer du har tänkt skicka till. Dock finns det ingen begränsning på hur många nyhetsbrev du får skicka per månad.

Get a Newsletter

http://www.getanewsletter.com

Get a Newsletter

Get a Newsletter startades av svenska företaget Get a Newsletter Scandivavia AB och är i dag en väldigt populär tjänst. Även denna tjänster erbjuder mallar som är anpassade för mobila enheter så som mobiler och surfplattor.

Tjänsten har också stöd för API som hämtar din e-postlista eller så har du även möjligheten till att importera listor via deras medlemssida.

Likt MailChimp så har även denna editor en Drag-and-Drop funktion när du skapar ditt nyhetsbrev, huruvida denna är bättre än MailChimp är upp till dig men vi rekommenderar att se filmer / guider på YouTube så du kan skapa dig en uppfattning om vad som verkar smidigast.

Funktioner

 • Erbjuder 6 färdiga layoutmallar som är grundligt testade i olika e-postklienter.
 • Drag-and-Drop editor.
 • Skicka direkt, automatiskt eller schemalagt.
 • Statistik för dina utskicka, Antal länkklick med mycket annat.

Deras gratisversion

Gratisversionen tillåter upp till 100 mail per månad.

Deras paketpriser är från 79:- till 359:- i månaden och denna tjänst har inte någon begränsning på hur många unika e-postadresser du får skicka till vilket är ett stort plus.