Webbhotell för företag

stabilt webbhotell för företag som värdesätter kvalitet

Idag måste alla företag ha en hemsida för att kunna nå ut till sina kunder via sökmotorerna så som t.ex. Google.se. Förr sökte man i telefonkatalogen för att kunna hitta rätt företag men i dag är det på Google eller annan sökmotor nya kunder kommer att söka efter företag och olika tjänster.

Tiderna har definitivt förändrats hur man letar upp företag för sitt ändamål och nu har man även möjligheten till att söka upp och kolla på företagsrecensioner vilket gör det extra viktigt för företagen att få så nöjda kunder som möjligt. Företag som har dåliga recensioner klarar sig inte lika lätt i dag jämfört med förr.

Vilka krav bör man ställa på ett webbhotell som företagskundSuppport

Vi kan först gå igenom undersökningen Rackspace gjorde på sina nya kunder, de frågade närmare 5000 av sina nya kunder varför de bytte webbhotellsleverantör så plötsligt.

Det visade sig att den absolut största anledningen var för att det inte erbjöds någon kundsupport på kvällar eller helger. Som företagskund behöver du kunna få hjälp på kvällar och helger för att kunna lösa problem som uppstår på din hemsida som är affärskritiskt för din verksamhet. ”Jag jobbar ändå inte helger” – inte kunden heller vilket leder till att det är då kunden söker efter din hemsida.

En annan anledning till att kunderna flyttade till ett annat webbhotell var för att webbhotellet inte berättade när driftstopp skulle uppstå t.ex. vid underhåll. Alla webbhotell får driftstopp då och då men det är viktigt att det informeras när det ska hända eller när ett oväntat driftstopp har uppstått. Många webbhotell har i dag en driftblogg som de uppdaterar kontinuerligt som man har möjlighet att följa.

Två andra anledningar till att de bytte webbhotell var för att supporten tog betalt för att göra vissa supportärenden och att supporten tog för lång tid på sig att svara på frågor. Vanlig support ska inte kosta och det ska ingå i företagsabonnemanget när du väl väljer webbhotellet. Rör det sig om support för egenkodade hemsida så kan du inte förvänta dig att webbhotellet dyker ner i din kod utan att ta betalt men allt som kretsar runt din hemsidas drift bör vara inbakat i priset.

Webbhotell som inte svarar på frågor inom rimlig tid är något du bör akta dig för. Vad är då en rimlig tid för en supportfråga? Definitivt inte några dagar utan runt en till två timmar under öppettiderna bör vara godkänt.

Hög driftsäkerhet / tillgänglighet

En annan viktig del vid val av webbhotell för ditt företag bör vara tillgängligheten på tjänsten. Tillgängligheten är den tiden din hemsida är tillgänglig för besökare under ett visst tidsspann. Detta är dock väldigt svårt att mäta om din hemsida inte redan ligger på uppe på webbhotellet. Ligger din hemsida redan på ett webbhotell och du har lust att mäta tillgängligheten så kan du använda dig ut av Pingdoms bevakningstjänst som är gratis att använda till en hemsida. Läs mer om tjänsten .

För att ta reda på tillgängligheten kan du oftast antingen hitta det på deras hemsida eller helt enkelt skicka ett e-postmeddelande och fråga om det finns någon sådan data att ta del av.

Kontinuerlig Backup

Något som också är viktigt är att webbhotellet har någon form av kontinuerlig backup och att företaget inte tar betalt för att återskapa en backup när du väl behöver det. Tyvärr finns det webbhotell som tar betalt för att återskapa filer från backup vilket inte bör kosta något.

Kravspecifikation

  • Kundsupport även under kvällar och helger.
  • Ingen kostnad för normala supportärenden.
  • Snabba på att besvara supportfrågor.
  • Information om pågående eller uppkommande driftstop.
  • Hög driftsäkerhet / tillgänglighet.
  • Kontinuerlig backup av hemsida.

Webbhotell för företag vi rekommenderar utifrån endast egna erfarenheter

Oderland

https://www.oderland.se/

Oderland webbhotell

Ett bra och väldigt välberyktat webbhotell på den svenska marknaden. Priset är något högre än genomsnittet men erbjuder väldigt bra/snabb support och tjänster som passar de flesta företagskunderna.

Supporttider: Måndag till fredag 08:00 – 21:00, helger 10:00 – 15:00, finns även jour för företagskonton och managed server.

Backup: 30 dagars backup av filer, ett plus är att du kan nå dina backup filer när du vill via deras kontrollpanel.

Driftinformation: Publicera driftstatus på sin hemsida.