EgenSajt

EgenSajt är ett svenskägt webbhotell som erbjuder en rad tjänster och funktioner för att skapa och underhålla hemsidor. Oavsett om du är en privatperson som vill starta en blogg, en småföretagare som behöver en pålitlig webbplats, eller en erfaren utvecklare som söker avancerade funktioner och prestandaoptimering, har EgenSajt något att erbjuda.

I denna recension utforskar vi EgenSajts tjänster, användarvänlighet, prissättning och kundsupport. Vi analyserar både fördelar och nackdelar samt kundomdömen för att ge en helhetsbild som hjälper dig avgöra om EgenSajt är rätt val för dina webbhotellbehov. Läs vidare för en detaljerad insikt i vad EgenSajt har att erbjuda och hur det står sig jämfört med andra alternativ på marknaden.

Totalpoäng:8.1
Prestanda & Skalbarhet8.5
Kundsupport9.0
Användarvänlighet7.5
Funktioner & Tillägg7.5
Prissättning8.0

Webbhotellspaket

Hemsida
10 kr/månad
Lagring: 1 GB
Bandbredd: 20 GB
PHP-minne: 100 MB
Webbplatser: 1
Gratis SSL: Ja
MySQL-databaser: Obegränsat
Daglig backup: Ja
Kontrollpanel: Annan
Plats: Sverige
PHP
Redis
SSH
Cronjob

Att välja rätt webbhotell är en kritisk beslut för alla som vill skapa och driva en webbplats, oavsett om det är för personligt bruk, en liten verksamhet, eller ett större företag. Egensajt webbhotell är en svensk leverantör som utmärker sig genom att erbjuda en kombination av hög prestanda, användarvänlighet och konkurrenskraftiga priser. Denna recension syftar till att ge en detaljerad översikt av Egensajts erbjudanden och hjälpa dig att avgöra om det är rätt val för dina behov.

Egensajt är särskilt optimerat för WordPress, vilket innebär att det erbjuder specifika funktioner och verktyg som gör det enkelt att bygga och underhålla en WordPress-sajt. Med en professionell sidbyggare, AI-stöd, och en rad säkerhetsfunktioner, positionerar sig Egensajt som ett starkt alternativ för både nybörjare och erfarna användare. Dessutom tillhandahåller de en rad extra tjänster, såsom gratis flytt av hemsidor och e-post, vilket gör övergången till deras plattform smidig och bekväm.

I denna recension kommer vi att gå igenom Egensajts huvudsakliga tjänster och funktioner, användarvänlighet, support och kundtjänst, prissättning, och kundomdömen. Vi kommer att undersöka både fördelar och nackdelar med Egensajt och avsluta med en sammanfattning och rekommendation baserat på vår utvärdering. Målet är att ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut om Egensajt är rätt webbhotell för dig.

Tjänster och Funktioner

 • Egensajt webbhotell erbjuder en omfattande uppsättning tjänster och funktioner som tillgodoser behoven hos både nybörjare och erfarna användare. Här följer en djupgående titt på de viktigaste aspekterna av deras erbjudande.
 • Optimerat för WordPress – Egensajt är särskilt anpassat för WordPress, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill bygga och hantera sina webbplatser med detta populära publiceringsverktyg. Genom att erbjuda verktyg som Extendify, en professionell sidbyggare, och en AI-bot, gör Egensajt det enkelt att skapa och underhålla attraktiva och funktionella webbplatser utan behov av avancerade tekniska kunskaper.
 • Hög Prestanda och Säkerhet – En av de största fördelarna med Egensajt är deras fokus på prestanda och säkerhet. Webbhotellet är designat för att säkerställa snabba laddtider och omfattande skydd mot olika typer av attacker, inklusive SQL-injections och brute force-attacker. Genom att använda teknik som modsecurity och gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt, kan användare vara säkra på att deras webbplatser är både snabba och säkra. Dagliga automatiska säkerhetskopior ger extra trygghet.
 • Användarvänlig Sidbyggare –För de som inte är bekanta med WordPress eller föredrar ett mer intuitivt verktyg, erbjuder Egensajt en egen sidbyggare. Denna plattform ger användarna möjlighet att välja mellan över 200 mallar och bygga sina webbplatser direkt i webbläsaren med hjälp av en interaktiv guide. Sidbyggaren stöder även flera språk, vilket gör det enkelt att skapa flerspråkiga webbplatser.
 • Webbaserad Filhanterare och Åtkomst – Egensajt erbjuder en webbaserad filhanterare som gör det enkelt att hantera filer direkt i webbläsaren. För mer avancerade användare finns det även åtkomst via SSH, vilket möjliggör säkra anslutningar och direkt åtkomst till servern. Denna flexibilitet är särskilt användbar för utvecklare som behöver större kontroll över sina webbplatser.
 • Flexibel Kontrollpanel – Kontrollpanelen hos Egensajt är designad för att vara både snygg och lättanvänd. Användare kan hantera alla sina domäner och webbkonton genom en enda inloggning med tvåfaktorsautentisering, vilket ökar säkerheten. Panelen erbjuder också möjlighet att enkelt aktivera eller avaktivera olika funktioner som Varnish Cache och modsecurity.
 • Gratis flyttjänster – En annan stor fördel med Egensajt är deras erbjudande om gratis flytt av hemsida och e-post. Detta gör det enkelt för nya användare att byta till Egensajt utan att behöva oroa sig för tekniska komplikationer. Flyttjänsten täcker både hemsidor och e-postkonton, vilket säkerställer en smidig övergång.
 • Prestandaoptimering och Resursanpassning –Egensajt erbjuder avancerade prestandaoptimeringar som Varnish Cache och Redis, vilket förbättrar webbplatsens prestanda avsevärt. Användare kan också steglöst anpassa resurser efter behov, vilket ger flexibilitet och kostnadseffektivitet. Detta innebär att användare kan öka eller minska sina resurser baserat på deras aktuella krav, vilket är särskilt användbart för växande företag eller säsongsbetonad trafik.
 • Extra Funktioner och Tilläggstjänster –Förutom de grundläggande tjänsterna erbjuder Egensajt flera extra funktioner som kan förbättra användarupplevelsen ytterligare. Deras SeoIP-tjänst tillåter användare att byta IP-adresser för olika webbplatser, vilket kan förbättra SEO. Dessutom får användare full tillgång till utvecklarverktyg som FTP, SSH, Git, och WP-CLI, vilket gör det möjligt att utföra avancerad webbplatsutveckling och versionshantering.
 • Kundsupport och Användarstöd – Egensajt erbjuder omfattande support via e-post, telefon och chatt med generösa öppettider. Supporten är tillgänglig alla dagar i veckan, vilket säkerställer att hjälp alltid finns att tillgå när det behövs. Kundomdömen visar på hög kundnöjdhet, särskilt vad gäller supportens snabbhet och effektivitet.

Egensajt webbhotell erbjuder en rik uppsättning tjänster och funktioner som gör det till ett starkt val för alla typer av webbplatsägare. Oavsett om du är en nybörjare som behöver enkla verktyg för att komma igång, eller en erfaren utvecklare som söker avancerade funktioner och prestandaoptimeringar, har Egensajt något att erbjuda.

Prissättning

Egensajt webbhotell erbjuder en flexibel och konkurrenskraftig prissättning som tillgodoser olika behov och budgetar. Priserna är flexibla och kan justeras beroende på de exakta resurser och funktioner som behövs. För de som behöver ännu mer anpassning, erbjuder Egensajt möjligheten att steglöst justera resurser direkt i kontrollpanelen.

Egensajt inkluderar flera gratis tjänster som ökar värdet av deras erbjudande:

 • Gratis DNS-tjänst: För alla domäner, inklusive externa webbplatser.
 • Gratis SSL-certifikat: Via Let’s Encrypt, vilket säkerställer att din webbplats är säker.
 • Gratis flyttjänst: För både hemsida och e-post, vilket gör övergången till Egensajt smidig och kostnadsfri.

Egensajts prissättning är utformad för att vara så flexibel och kostnadseffektiv som möjligt. Genom att erbjuda anpassningsbara paket och betala-för-vad-du-använder-modellen, kan användare optimera sina kostnader baserat på deras specifika behov. Dessutom säkerställer de inkluderade gratis tjänsterna, som DNS-hantering och SSL-certifikat, att användarna får mycket värde för sina pengar.

För småföretagare och privatpersoner som letar efter en pålitlig och prisvärd webbhotelltjänst, erbjuder Egensajt ett starkt alternativ. Deras konkurrenskraftiga priser, i kombination med omfattande funktioner och exceptionell kundsupport, gör det till ett ekonomiskt fördelaktigt val för både nya och erfarna webbplatsägare.

Kundomdömen

Kundomdömen ger en viktig inblick i hur en tjänst faktiskt presterar och hur väl den uppfyller användarnas förväntningar. Egensajt webbhotell har fått positiva recensioner på flera plattformar, inklusive Trustpilot, där de har ett genomsnittligt betyg på 4,6 av 5 baserat på 20 omdömen. Här är några viktiga punkter från dessa kundomdömen:

Positiva Erfarenheter

Många kunder lovordar Egensajt för deras exceptionella kundsupport. Användare har rapporterat att supportteamet svarar snabbt och effektivt, även under helger och utanför ordinarie arbetstid. En kund berättade att de fick hjälp inom fem minuter på en helg, vilket är en ovanlig och uppskattad service inom webbhotellsbranschen. Denna snabba respons och vilja att hjälpa skapar en känsla av trygghet och tillit hos kunderna.

Användarvänligheten hos Egensajts kontrollpanel är en annan aspekt som ofta nämns i positiva ordalag. Många användare tycker att kontrollpanelen är intuitiv och enkel att navigera, vilket gör det lätt att hantera domäner och webbplatser utan att behöva omfattande teknisk kunskap. Detta är särskilt viktigt för småföretagare och privatpersoner som kanske inte har dedikerade IT-resurser.

Flera kunder uppskattar också flexibiliteten och de konkurrenskraftiga priserna som Egensajt erbjuder. Det faktum att man kan anpassa resurserna steglöst efter behov betyder att användare endast betalar för det de faktiskt använder, vilket är kostnadseffektivt. Detta är en stor fördel jämfört med andra webbhotell som erbjuder fasta paket med begränsade anpassningsmöjligheter.

Slutsats

Egensajt webbhotell erbjuder en mängd fördelar som gör det till ett attraktivt alternativ för både privatpersoner och företag. Här är en mer detaljerad sammanfattning av fördelar och nackdelar, samt viktig information för privatpersoner som letar efter ett webbhotell.

Med tanke på de många fördelarna och de få nackdelarna, rekommenderar vi starkt Egensajt för privatpersoner och mindre företag som söker en pålitlig och användarvänlig webbhotelltjänst. Dess flexibla prissättning, omfattande support, och höga prestanda gör det till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna användare.

Fördelar

 • Optimerat för WordPress: Egensajt är perfekt för WordPress-användare, med verktyg som Extendify och AI-bot för att underlätta webbplatsbyggande.
 • Hög prestanda och säkerhet: Snabba laddtider, skydd mot angrepp, och säkerhetsfunktioner som modsecurity och SSL-certifikat gör att webbplatser hos Egensajt är både snabba och säkra.
 • Användarvänlig sidbyggare: För de som inte är bekanta med WordPress, erbjuder Egensajt en enkel och kul sidbyggare med många mallar och en interaktiv guide.
 • Snygg och lättanvänd kontrollpanel: Kontrollpanelen är designad för att vara användarvänlig och innehåller funktioner som tvåfaktorsautentisering.
 • Gratis flyttjänster: Egensajt erbjuder gratis flytt av hemsida och e-post, vilket gör övergången till deras tjänst enkel och smidig.
 • Flexibla och konkurrenskraftiga priser: Med start från 120 kr per år och ingen uppsägningstid, är prissättningen mycket attraktiv.
 • Utmärkt kundsupport: Supporten är tillgänglig via e-post, telefon och chatt, med generösa öppettider, vilket säkerställer att hjälp alltid finns tillgänglig.
 • Resursanpassning: Användare kan steglöst anpassa resurser efter behov, vilket ger flexibilitet och kostnadseffektivitet.
 • Hög kundnöjdhet: Positiva kundomdömen på Trustpilot visar på hög kundnöjdhet och pålitlighet.

Nackdelar

 • Extra kostnader för vissa tjänster: Vissa extratjänster, som SeoIP och vissa SSL-certifikat, tillkommer med extra kostnader.
 • Begränsad uppsägningspolicy: Även om det inte finns någon uppsägningstid, återbetalas inte kvarstående tid om man avslutar tjänsten.

Fler intressanta recensioner: