Loopia

Loopia är en av Sveriges största och mest kända webbhotellleverantörer. Med servrar i Västerås och ett systerföretag som hanterar Windows-hosting i Tjeckien, erbjuder Loopia en rad olika tjänster för att möta behoven hos både privatpersoner och företag. Deras paket är flexibla och innehåller många användbara funktioner, vilket gör dem till ett starkt alternativ på en konkurrensutsatt marknad.

Loopia har gjort sig kända för sina användarvänliga verktyg, klimatpositiva tjänster och generösa supportmöjligheter. Men hur står de sig jämfört med andra alternativ på marknaden? I denna recension kommer vi att granska deras olika paket, funktioner och användarupplevelse samt jämföra dem med några av deras största konkurrenter.

Totalpoäng:8.8
Prestanda & Skalbarhet9.7
Kundsupport9.0
Användarvänlighet8.2
Funktioner & Tillägg8.8
Prissättning8.5

Webbhotellspaket

Privatpaket
149 kr/månad
Lagring: 75 GB
Bandbredd: 80 GB
PHP-minne: 200 MB
Webbplatser: Obegränsat
Gratis SSL: Ja
MySQL-databaser: 25
Daglig backup: Ja
Kontrollpanel: Annan
Plats: Sverige
PHP
Node.js
Redis
Python
GIT
SSH
Cronjob
Företagspaket
286 kr/månad
Lagring: 150 GB
Bandbredd: 1500 GB
PHP-minne: 500 MB
Webbplatser: Obegränsat
Gratis SSL: Ja
MySQL-databaser: Obegränsat
Daglig backup: Ja
Kontrollpanel: Annan
Plats: Sverige
PHP
ASP.NET
Redis
Python
GIT
SSH
Cronjob
Företag Plus
561 kr/månad
Lagring: 200 GB
Bandbredd: 2000 GB
PHP-minne: 1.0 GB
Webbplatser: Obegränsat
Gratis SSL: Ja
MySQL-databaser: Obegränsat
Daglig backup: Ja
Kontrollpanel: Annan
Plats: Okänt
PHP
ASP.NET
Redis
Python
GIT
SSH
Cronjob

Analys av Loopias Webbhotellspaket

Loopia webbhotell recension

Loopia erbjuder tre huvudsakliga webbhotellspaket: Privat, Företag och Företag Plus, som alla har en rad tekniska funktioner och specifikationer för att tillgodose olika behov och budgetar. Här är en analys av de tekniska specifikationerna och fördelarna med Loopias erbjudanden.

Privatpaket

Privatpaketet erbjuder 75 GB webbutrymme och e-postutrymme, vilket är tillräckligt för de flesta privatpersoner och småföretag. En viktig teknisk funktion är UNIX-hosting, vilket är känt för sin stabilitet och säkerhet. Detta paket inkluderar gratis SSL (Let’s Encrypt), vilket är avgörande för att skydda användardata och öka förtroendet hos besökare genom att säkerställa att webbplatsen är säker.

Tvåfaktorautentisering är en annan säkerhetsfunktion som ingår, vilket hjälper till att förhindra obehörig åtkomst till ditt konto. För webbplatsbyggande erbjuds Loopia Sitebuilder Small, ett enkelt verktyg som gör det möjligt för användare att skapa professionella webbplatser utan förkunskaper i kodning. PHP-stöd gör det möjligt att köra dynamiska webbapplikationer, vilket är idealiskt för bloggar, små e-handelsbutiker och personliga webbplatser.

Företagspaket

Företagspaketet är utformat för små till medelstora företag och erbjuder 150 GB webbutrymme och e-postutrymme. Förutom UNIX-hosting, erbjuder detta paket även Windows-hosting, vilket ger företag flexibilitet att välja den plattform som bäst passar deras behov. En av de mest attraktiva funktionerna i detta paket är Loopia Boost-hosting, som förbättrar webbplatsens prestanda genom snabbare laddningstider – idealiskt för företag med hög trafik eller som kräver snabb respons.

Redis-cache och FastCGI-cache ingår för att optimera hastigheten och minska serverbelastningen, vilket resulterar i en smidigare användarupplevelse. OPcache förbättrar PHP-prestanda ytterligare genom att lagra förkompilerad skriptbytekod i minnet, vilket minskar behovet av att läsa och kompilera PHP-skript vid varje förfrågan.

Företagspaketet inkluderar också stöd för ASP.NET och MS SQL 2019, vilket är viktigt för företag som använder Microsofts teknikstack. Med 50 FTP-konton och upp till 200 000 tillåtna filer, är detta paket idealiskt för företag med större webbplatser och behov av flera användarkonton för hantering och underhåll.

Företag Plus-paketet

Företag Plus-paketet är det mest omfattande och erbjuder 200 GB webbutrymme och e-postutrymme, vilket är tillräckligt för stora företag med omfattande behov. Förutom UNIX- och Windows-hosting inkluderar detta paket Loopia Boost-hosting för upp till 20 hemsidor, vilket säkerställer att även stora och komplexa webbplatser laddar snabbt och pålitligt.

Precis som Företagspaketet, inkluderar Företag Plus Redis-cache, FastCGI-cache och OPcache, vilket ytterligare förbättrar webbplatsens hastighet och effektivitet. Detta paket erbjuder också mer avancerade funktioner som stöd för upp till fem instanser av MS SQL 2019 och ASP.NET, vilket ger utvecklare och företag större flexibilitet och kraftfulla verktyg för att bygga och hantera webbapplikationer.

Med 100 FTP-konton och stöd för upp till 500 000 filer, är Företag Plus-paketet designat för att hantera stora volymer av data och komplexa webbprojekt. PHP-minnet är uppgraderat till 1024/2048 MB, vilket ger tillräckligt med resurser för att köra tunga PHP-baserade applikationer utan prestandaproblem.

Sammanfattning

Loopias webbhotellspaket erbjuder ett omfattande utbud av tekniska funktioner som är utformade för att möta behoven hos allt från privatpersoner och småföretag till stora företag. Med funktioner som gratis SSL, tvåfaktorautentisering, olika hosting-alternativ och optimeringsverktyg som Redis-cache och OPcache, ger Loopia sina användare kraftfulla verktyg för att bygga, hantera och skydda sina webbplatser. De olika paketen gör det enkelt att hitta en lösning som passar både tekniska krav och budget, vilket gör Loopia till ett flexibelt och tillförlitligt val för webbhotell.

Prestanda och Teknik

Loopia erbjuder en robust uppsättning tekniker och prestandaoptimeringar som säkerställer att användarna får en pålitlig och snabb webbhotellupplevelse. Oavsett om du är en privatperson, ett litet företag eller ett stort företag, erbjuder Loopia flexibla lösningar som möter olika behov och krav.

Hostingplattformar och Optimeringar

Loopia erbjuder både UNIX och Windows hosting, vilket ger användarna flexibilitet att välja den plattform som bäst passar deras behov. För företag med höga prestandakrav finns Loopia Boost-hosting, som ger snabbare laddningstider och förbättrad stabilitet. Redis-cache och FastCGI-cache är integrerade för att ytterligare optimera hastigheten och minska serverbelastningen, vilket resulterar i en smidigare användarupplevelse.

Utvecklarvänliga Funktioner

För utvecklare erbjuder Loopia stöd för en rad olika tekniker och språk. Minst två versioner av PHP (för närvarande 8.0, 8.1 och 8.2) är alltid tillgängliga, tillsammans med ett omfattande bibliotek av komponenter som bcmath, curl, gd, imap och många fler. Via CGI kan användare använda Perl 5.32 och Python 3.9, vilket ger stor flexibilitet för skript och applikationer. För de som föredrar Microsoft-teknologier finns stöd för .NET 8, .NET Core 3.1, samt MVC 5 och tidigare versioner. ASP.NET och MS SQL 2019 är också tillgängliga i de högre paketen.

Säkerhet och Återställning

Säkerhet är en central del av Loopias erbjudande. Gratis SSL-certifikat (Let’s Encrypt) ingår i alla paket, och det finns möjlighet att uppgradera till Premium-SSL som tilläggstjänst. Tvåfaktorsautentisering med BankID vid inloggning till Loopia Kundzon och Loopia Återförsäljarzon ger en extra säkerhetsnivå. Loopia erbjuder också dagliga säkerhetskopior för att skydda användarnas data, med återställningspunkter som lagras i upp till tre veckor. Detta säkerställer att data enkelt kan återställas vid behov.

Extra Funktioner

Loopia erbjuder en rad extra funktioner som förbättrar användarupplevelsen. Med One click installer kan användarna enkelt installera populära tredjepartsprodukter som WordPress, Joomla och OpenCart. Det finns också stöd för att skapa egna felsidor för HTTP-felkoder, vilket förbättrar användarupplevelsen även när problem uppstår. SSH-åtkomst och DDoS-skydd är andra viktiga funktioner som ger ökad säkerhet och kontroll över webbplatsen.

Loopia Boost-hosting

Loopia Boost-hosting är en avancerad webbhotellstjänst designad för att leverera hög prestanda och snabbare laddningstider, vilket är avgörande för webbplatser med hög trafik och krävande applikationer. Denna plattform är idealisk för företag och användare som behöver extra kraft och pålitlighet för sina webbplatser. Genom att erbjuda förbättrad caching och optimerade serverkonfigurationer, säkerställer Loopia Boost att dina sidor laddar snabbt och effektivt, vilket förbättrar användarupplevelsen och minskar avvisningsfrekvensen.

En av de stora fördelarna med Loopia Boost-hosting är dess förmåga att hantera många samtidiga besökare utan att kompromissa med prestandan. Detta uppnås genom användning av Redis-cache och FastCGI-cache, som minimerar serverns belastning och accelererar sidladdningstider. Dessutom inkluderar Loopia Boost OPcache, vilket förbättrar PHP-prestanda genom att lagra förkompilerad skriptbytekod i minnet, vilket reducerar tiden det tar att köra PHP-skript vid varje förfrågan.

Loopia Boost-hosting är tillgänglig i Företagspaketet och Företag Plus-paketet, med möjlighet att tilldela upp till 10 respektive 20 hemsidor till Boost-plattformen. Detta gör det möjligt för företag med flera webbplatser att dra nytta av den förbättrade prestandan på ett kostnadseffektivt sätt.

Extra funktioner för utvecklare

Loopia erbjuder en rad extra funktioner som är speciellt utformade för att underlätta arbetet för utvecklare och ge dem större flexibilitet och kontroll över sina webbprojekt. Med stöd för flera versioner av PHP (för närvarande 8.0, 8.1 och 8.2) och en omfattande uppsättning PHP-komponenter som bcmath, curl, gd och många fler, kan utvecklare bygga och optimera sina applikationer enligt de senaste standarderna. Via CGI kan användarna även dra nytta av språk som Perl 5.32 och Python 3.9, vilket ger ytterligare valmöjligheter för skriptning och utveckling.

För de som arbetar med Microsoft-teknologier erbjuder Loopia stöd för .NET 8, .NET Core 3.1 samt MVC 5 och tidigare versioner. Detta gör det möjligt för utvecklare att bygga kraftfulla och skalbara applikationer med de verktyg och ramverk de är bekanta med. ASP.NET och MS SQL 2019 är också tillgängliga, vilket ytterligare breddar de tekniska möjligheterna och möjliggör komplexa databashanteringslösningar.

En annan användbar funktion är One click installer, som låter utvecklare snabbt och enkelt installera populära tredjepartsapplikationer som WordPress, Joomla och OpenCart med bara några få klick. Detta sparar tid och gör det enklare att komma igång med nya projekt.

SSH-åtkomst ger utvecklare säker och direkt kontroll över sina filer och servrar, vilket är avgörande för att kunna genomföra avancerade konfigurationer och underhåll. DDoS-skydd är en annan viktig säkerhetsfunktion som skyddar webbplatser mot överbelastningsattacker, vilket säkerställer att applikationerna förblir tillgängliga och säkra.

Sammanfattningsvis erbjuder Loopia ett omfattande utbud av extra funktioner för utvecklare, vilket gör det möjligt att bygga, hantera och optimera webbplatser och applikationer effektivt och säkert.

Vår slutsats

Loopia webbhotell imponerar med sitt breda utbud av funktioner och hög prestanda, vilket gör det till ett utmärkt val för både privatpersoner och företag. De generösa webbutrymmena och trafikgränserna, tillsammans med starka säkerhetsfunktioner som gratis SSL och tvåfaktorsautentisering med BankID, gör att Loopia erbjuder en pålitlig och säker hostinglösning. Loopia Boost-hosting och de extra funktionerna för utvecklare, som stöd för flera programmeringsspråk och avancerade databaslösningar, gör det särskilt attraktivt för de som har höga krav på prestanda och flexibilitet.

En av de största fördelarna med Loopia är deras omfattande kundsupport, som är tillgänglig alla dagar i veckan, vilket säkerställer att användare alltid kan få hjälp när det behövs. Deras dagliga säkerhetskopior och återställningsmöjligheter ger ytterligare trygghet genom att skydda viktiga data.

Dock lämnar kontrollpanelen en del att önska. Trots att den är funktionell, kan den vara förvirrande och mindre intuitiv jämfört med vissa konkurrenter. Nya användare kan behöva lägga extra tid på att vänja sig vid gränssnittet, vilket kan vara en nackdel för dem som söker en mer användarvänlig upplevelse direkt från start.

Jämfört med andra webbhotell på den svenska marknaden, som Oderland och Inleed, erbjuder Loopia generösa utrymmen och en robust uppsättning tekniska funktioner, men deras kontrollpanel kan kännas mindre polerad och mer utmanande att använda. Trots detta är Loopia ett starkt alternativ tack vare sin prestanda, säkerhet och flexibilitet, vilket gör det till ett pålitligt val för de flesta användare.

Fler intressanta recensioner: