Wopsa

Wopsa Web Services AB är ett dotterbolag till Cygrids Communications AB, som är en totalentreprenör av IT-tjänster. Med all sin hårdvara placerad i Cygrids moderna serverhallar i Sverige, erbjuder Wopsa en rad hostingtjänster som webbhotell, dedikerade servrar och domänhantering. Deras tjänster riktar sig till en bred kundbas som inkluderar företag, föreningar, myndigheter och privatpersoner.

Wopsa kombinerar pålitlighet med ett starkt fokus på säkerhet, inklusive klimatkontroll, brandskydd, skydd mot intrång och skadegörelse, samt redundant kraftförsörjning och DDOS-skydd. Detta gör Wopsa till ett attraktivt alternativ för alla som söker en stabil och säker hostinglösning i Sverige.

Totalpoäng:8
Prestanda & Skalbarhet7.0
Kundsupport7.5
Användarvänlighet9.0
Funktioner & Tillägg8.5
Prissättning8.0

Webbhotellspaket

Starter
69 kr/månad
Lagring: 50 GB
Bandbredd: 999999 GB
RAM-minne: 1.0 GB
Webbplatser: 1
Gratis SSL: Ja
MySQL-databaser: 2
Daglig backup: Ja
Kontrollpanel: cPanel
Plats: Sverige
PHP
Cronjob
Premium
149 kr/månad
Lagring: 100 GB
Bandbredd: 999999 GB
RAM-minne: 1.0 GB
Webbplatser: 15
Gratis SSL: Ja
MySQL-databaser: 15
Daglig backup: Ja
Kontrollpanel: cPanel
Plats: Sverige
PHP
Cronjob
Elite
299 kr/månad
Lagring: 200 GB
Bandbredd: 999999 GB
RAM-minne: 2.0 GB
Webbplatser: Obegränsat
Gratis SSL: Ja
MySQL-databaser: Obegränsat
Daglig backup: Ja
Kontrollpanel: cPanel
Plats: Sverige
PHP
Cronjob

Tjänster och funktioner

Wopsa erbjuder ett brett utbud av tjänster som passar både små och stora webbplatser. Företaget har tre huvudsakliga webbhotellspaket: Starter, Premium och Elite. Dessa paket är utformade för att tillgodose olika behov, från enkla hemsidor till mer komplexa och omfattande webbplatser.

Starter-paketet

Starter-paketet är idealiskt för mindre hemsidor, med tillgång till 50 GB SSD-lagring, två databaser och obegränsad bandbredd. Det inkluderar även 10 e-postkonton, SSL-certifikat och säkerhetsfunktioner som Imunify 360 malware-skydd.

Premium-paketet

För medelstora till större hemsidor erbjuder Premium-paketet utökade resurser, inklusive 100 GB SSD-lagring och upp till 15 databaser. Användarna kan också skapa upp till 15 hemsidor och dra nytta av obegränsat antal e-postkonton, vilket ger större flexibilitet och kapacitet.

Elite-paketet

Elite-paketet är Wopsas mest omfattande erbjudande, med obegränsad kapacitet för både hemsidor och databaser. Detta paket är utmärkt för stora, resurskrävande webbplatser och inkluderar 200 GB SSD-lagring, tre CPU-kärnor och 2 GB minne.

Alla Wopsas paket inkluderar användarvänliga verktyg som Sitebuilder, en cPanel kontrollpanel och One Click Installer för över 400 applikationer, inklusive WordPress. Säkerhetsåtgärder som dagliga backuper, DDOS-skydd och gratis SSL-certifikat är standard för alla paket, vilket säkerställer att din webbplats är både säker och pålitlig.

Wopsa lägger stor vikt vid säkerhet och tillgänglighet. Deras servrar är placerade i Cygrids datacenter i Sverige, vilket garanterar hög säkerhet och tillgänglighet. Datacentret har avancerade säkerhetsfunktioner som klimatkontroll, brandskydd och skydd mot intrång och skadegörelse. Dessutom har de redundant kraftförsörjning och avancerat DDOS-skydd, vilket garanterar att tjänsterna alltid är uppe och fungerar som de ska.

Kundupplevelser

En av de mest uppskattade aspekterna av Wopsas tjänster är deras kundsupport. Supportteamet är tillgängligt via telefon mellan 8:00 och 17:00 på vardagar, vilket kan vara en begränsning för de som behöver hjälp utanför dessa tider. För akuta ärenden uppmanas kunderna att ringa supporten direkt, medan icke-akuta ärenden hanteras via ett supportsystem online. Kunder har berömt supportteamet för att vara kunnigt och hjälpsamt, vilket framgår av flera positiva omdömen på Trustpilot.

Användarvänlighet

Wopsa erbjuder en rad verktyg och funktioner som gör det enkelt för kunder att hantera sina webbplatser. cPanel, en populär kontrollpanel, ger användarna enkel tillgång till alla nödvändiga inställningar och funktioner. Med Sitebuilder och One Click Installer kan användare snabbt och enkelt skapa och underhålla sina hemsidor, även om de saknar teknisk kunskap.

Recensioner från Kunder

På Trustpilot har Wopsa ett genomsnittligt betyg på 4,6 av 5, vilket speglar kundernas överlag positiva upplevelser. Många kunder har rapporterat att deras interaktioner med Wopsa har varit smidiga och problemfria. En kund uttryckte hur Wopsa alltid levererar perfekt vid kontakt, ofta på grund av att allt fungerar som det ska utan problem. En annan kund berömde den stabila driften och den omfattande funktionaliteten som erbjuds, och betonade hur nöjd de varit med Wopsas tjänster under över 20 år.

Nackdelar

Trots de många fördelarna finns det några nackdelar som vissa kunder har upplevt. Den begränsade supporttiden kan vara frustrerande för dem som behöver hjälp utanför kontorstid. Dessutom har vissa kunder uttryckt att lagringsutrymmet i de större paketen, Standard och Professional, kan vara otillräckligt för mycket stora hemsidor.

Prissättning

Wopsa erbjuder konkurrenskraftiga priser för sina olika webbhotellspaket, vilket gör det möjligt för både små och stora användare att hitta en lösning som passar deras budget och behov. Starter-paketet, som kostar 69 kr per månad, är idealiskt för mindre webbplatser och ger tillgång till grundläggande men viktiga funktioner som 50 GB SSD-lagring, två databaser och 10 e-postkonton. Premium-paketet, som kostar 149 kr per månad, är utformat för medelstora webbplatser och erbjuder mer utrymme och flexibilitet med 100 GB SSD-lagring och upp till 15 databaser.

För de mest krävande användarna erbjuder Elite-paketet, för 299 kr per månad, obegränsad kapacitet för hemsidor och databaser samt 200 GB SSD-lagring. Alla paket inkluderar obegränsad bandbredd, dagliga backuper, SSL-certifikat, och ett brett utbud av säkerhetsfunktioner, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt val för alla typer av webbplatser.

Slutsats

Wopsa webbhotell erbjuder en robust och säker hostinglösning som är väl anpassad för både privatpersoner och företag. Fördelarna inkluderar konkurrenskraftiga priser, ett brett utbud av funktioner, hög säkerhet och användarvänliga verktyg som cPanel och Sitebuilder. Med obegränsad bandbredd, dagliga backuper och gratis SSL-certifikat inkluderade i alla paket, får användarna mycket värde för pengarna. Kundsupporten har fått höga betyg för sin kompetens och hjälpsamhet, vilket ytterligare stärker förtroendet för tjänsten.

Det finns dock vissa nackdelar att beakta. Supportens tillgänglighet är begränsad till vardagar mellan 8:00 och 17:00, vilket kan vara problematiskt för de som behöver hjälp utanför dessa tider. Dessutom kan lagringsutrymmet i de större paketen upplevas som otillräckligt för mycket stora webbplatser. Trots dessa begränsningar är de flesta kunder nöjda med den service de får, vilket återspeglas i de positiva omdömena på Trustpilot.

Sammanfattningsvis är Wopsa ett starkt alternativ för de som söker ett pålitligt och säkert webbhotell med många användbara funktioner och utmärkt kundservice. För de som kan leva med supportens begränsade tillgänglighet och det lagringsutrymme som erbjuds, är Wopsa ett utmärkt val.

Styrkor:

  1. Prisvärdhet: Wopsa erbjuder konkurrenskraftiga priser, vilket är fördelaktigt för både små och stora företag samt privatpersoner. Att alla paket inkluderar obegränsad bandbredd och ett brett utbud av funktioner gör dem till ett kostnadseffektivt val.
  2. Säkerhet: Den höga säkerhetsnivån med funktioner som dagliga backuper, DDOS-skydd och gratis SSL-certifikat är imponerande. Detta ger användarna trygghet att deras data är skyddad.
  3. Flexibilitet och skalbarhet: Wopsas olika paket, från Starter till Elite, gör det möjligt för användare att enkelt uppgradera när deras behov växer. Detta tillsammans med möjligheten att hantera alla typer av domäner ger stor flexibilitet.
  4. Positiv kundfeedback: Höga betyg på Trustpilot och positiva omdömen om kundsupporten indikerar att Wopsa levererar bra kundservice och pålitliga tjänster.

Svagheter:

  1. Begränsad supporttillgänglighet: Att supporten endast är tillgänglig under kontorstid på vardagar kan vara en stor nackdel, särskilt för dem som arbetar utanför dessa tider eller har akuta problem på kvällar och helger.
  2. Lagringsbegränsningar: För användare med mycket stora webbplatser kan de erbjudna lagringsmängderna i vissa paket vara otillräckliga, vilket kan tvinga dem att leta efter andra alternativ eller uppgradera till dyrare lösningar.
  3. Begränsat utbud av paket: Med endast tre paket att välja mellan kan det finnas användare som inte hittar en exakt matchning för sina specifika behov, vilket kan leda till antingen överbetalning för outnyttjade resurser eller underutnyttjande av tjänster.

Wopsa är ett starkt val för användare som värderar prisvärdhet, säkerhet och kundservice. De är särskilt lämpade för små till medelstora webbplatser som kan hantera supportens begränsade tillgänglighet och de lagringsutrymmen som erbjuds. För mycket stora webbplatser eller de som kräver dygnet-runt-support kan dock andra alternativ vara mer lämpliga.

Fler intressanta recensioner: