Använda Wordpress som Webbshop

E-handel – Använda WordPress som Webbshop

Annonslänkar

Denna sida innehåller affiliatelänkar. Om du köper något via dessa länkar kan vi få en provision.

Läs mer om våra villkor på vår webbplats.

Stäng

En blogg som e-handelslösning undrar nog många hur det går ihop men faktum är att WordPress har blivit mer än bara ett bloggverktyg. I dag bygger många grunden till sin hemsida på just WordPress i och med den flexibilitet som finns hos alla plugins/moduler som går att ladda ner gratis.

Om du har tänkt sälja mindre antal saker och inte har några planer på att öppna en gigantisk webbutik den närmsta tiden så rekommenderas WordPress. Det positiva med WordPress som e-handelslösning är att det knappt kräver några resurser jämfört med andra renodlade lösningar vilket gör att du kan köra webbshoppen på ett relativt billigt webbhotell. Det går även bra att köra större butiker på en sådan här lösning så se inte det som något hinder.

ArtPal

För dig som tänker sälja lite egentillverkade produkter så som smycken eller kanske konst kan prova att använda sig av ArtPal som är ett WordPress-plugin. Med det här modulen får du en enkel PayPal-integration där du kan ta betalt via PayPal som är en elektronisk penningsöverföringstjänst. Den här modulen lämpar sig till shoppar som säljer unika produkter vilket ger dig en realtidsförsäljning, när en produkt blir såld tas den bort från webbshoppen för att undvika dubbelförsäljning.

http://freerobby.com/opensource/artpal/

WordPress e-Commerce plugin

WordPress e-Commerce plugin Vill du ha ett mer avancerat system så rekommenderas den här modulen som ger dig alla möjligheter till att köra en e-handelsbutik i stor skala. Med detta plugin kan du sälja flera av en produkt vilket passar bra om du ska sälja t.ex. böcker, skivor eller tjänster.

  • Full integration av PayPal
  • Enkel installation
  • Stöd för kuponger
  • Stöd för rabatter
  • Flera valutor

Där finns mycket mer som erbjuds med detta plugin och vi rekommenderar att du läser på om modulen på http://getshopped.org/features/

WooCommerce

Ett annat bra alternativ är WooCommerce som också är en väldigt avancerat modul som ger dig liknande funktioner som WordPress e-Commerce. Detta plugin har även extra moduler som går att köpa till för att förbättra funktionaliteten vilket tyvärr kan vara ganska dyrt men har du planer på att satsa seriöst kan det vara värt att lägga lite engångskostnader.

http://www.woothemes.com/woocommerce/